Gabriel Oprea a contestat verdictul de plagiat

Data publicării:
20160411 oprea dna 00 INQ Octav Ganea-1
20160411 oprea dna 00 INQ Octav Ganea
Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Gabriel Oprea a depus astăzi contestaţie la Ministerul Educaţiei, după verdictul de plagiat dat de experţii Consiliului Naţional de Atestare a titlurilor.

Fostul vicepremier a anunţat pe Facebook încă de acum două săptămâni, după votul experţilor de la CNATDCU, că se va lupta pentru titlul său de doctor. Lucrarea, obţinută în anul 2000, respectă toate normele academice, susţine el.

Ministerul Educaţiei are 10 zile la dispoziţie să răspundă la contestaţie. Experţii pot hotărî să o respingă, la fel ca în cazul lui Victor Ponta, sau să reanalizeze lucrarea, în termen de 45 de zile.

Dacă verdictul rămâne acelaşi, de plagiat, Gabriel Oprea ameninţă că se va adresa instanţei, conform mesajului său de pe Facebook.

Acuzația de plagiat la adresa lucrării de doctorat a lui Gabriel Oprea a apărut în iulie anul trecut, când jurnalista Emilia Șercan a demonstrat că întreaga lucrare a celui care pe atunci era ministru de Interne și vicepremier, nu conținea niciun citat cu ghilimele. Teza de doctorat a lui Gabriel Oprea, intitulată „Plângerea prealabila - perspectiva istorica”, a fost susținută de Oprea în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universității din București și îl are coordonator pe Ion Neagu, fost senator PSD, avocat penalist în portofoliul căruia se află clienți din lumea politică, de la Adrian Năstase la Dan Ioan Popescu și fost rector al Universității private Nicolae Titulescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri