Grindeanu îi îndeamnă pe românii blocați de Blue Air să găsească „alte variante de a veni înspre casă”

Data publicării:
sorin grindeanu la birou vorbeste la microfon
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. Foto: Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le recomandă clienţilor companiei Blue Air care au de suferit ca urmare a anulării curselor aeriene spre România să încerce să găsească „alte variante de a veni înspre casă”, având în vedere că TAROM nu are cum să efectueze toate zborurile anulate de Blue Air. Joi seară va decola o cursă TAROM către Grecia, pentru repatrierea a aproximativ 100 de români blocați pe insula Creta.

Sorin Grindeanu a declarat joi că repatrierea tuturor românilor care aveau bilete la cursele Blue Air este imposibilă, „pentru că nu tot timpul putem găsi sau TAROM să poată găsi echipaj, avion sau înţelegere în aeroporturile respective”.

„Îi îndemn pe toţi cei care sunt păgubiţi de către Blue Air să depună cereri de despăgubire, conform regulamentelor europene şi aşa cum se practică, şi să încerce să găsească alte variante de a veni înspre casă, pentru că nu tot timpul putem găsi sau TAROM să poată găsi echipaj, avion sau înţelegere în aeroporturile respective. Să depună cereri de despăgubire, să primească banii înapoi şi să îşi găsească şi rută alternativă de întoarcere”, a afirmat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

Ministrul Transporturilor a precizat că TAROM a efectuat deja miercuri o cursă spre Tel Aviv.

Cursă TAROM pentru românii din Creta

O nouă cursă specială TAROM va decola joi, în jurul orei 21:30, spre aeroportul Heraklion (Grecia), pentru repatrierea din insula Creta a aproximativ 100 de cetăţeni români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, a mai anunţat ministrul Transporturilor.

„Continuăm astfel seria curselor aviatice speciale care a început aseară cu aducerea în România a 150 de cetăţeni români de la Tel Aviv (Israel). Vrem să asigurăm cetăţenilor noştri cele mai bune şi sigure condiţii înapoi acasă. Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul foarte prompt şi asumarea acestor misiuni speciale!”, a scris Grindeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a declarat că 2.098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare pentru a fi aduşi în ţară.

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri