HARTĂ INTERACTIVĂ a vremii. 18 județe din România, sub cod portocaliu de viscol și ninsori

Data actualizării: Data publicării:
harta vremii

Optsprezece judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă, iar pe DN1 şi DN 73 a fost restricţionat traficul greu, scrie News.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mutați cursorul de pe hartă pentru a vedea cum va fi vremea în următoarele zile

Până la ora 20.00, va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu de vremea rea în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbura, unde viteza vântului la rafală va depăşi 80 - 90 de kilometri la oră, iar pe creste va atinge 120 - 140 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi troienind zăpada.

Până la ora 17.00, va fi în vigoare o altă avertizare cod portocaliu emisă de meteorologi pentru judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75 - 85 de kilometri la oră şi temporar va ninge viscolit.

Judeţele vizate de cele două avertizări cod portocaliu emise miercuri de Administraţia Naţională de Meteorologie sunt: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Bacău, Neamţ, Tulcea, Buzău, Covasna, Braşov, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Alba, Hunedoara, Gorj şi Caraş-Severin.

De asemenea, până la ora 22.00, va fi Cod galben de vreme rea în judeţele: Constanţa, Brăila, Botoşani, Suceava, Neamţ, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Caraş-Severin.

Conform ANM, în zona de munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpada.

Traficul rutier a fost restricţionat miercuri noapte pentru autovehiculele de peste 7.5 tone pe DN73 Valea Mare (judeţul Argeş) - Fundata (judeţul Braşov) şi pe DN1, între Nistoreşti (Prahova) şi Braşov, în condiţiile în care la munte ninge abundent, iar unele TIR-uri au avut dificultăţi la urcarea drumului în rampă. De asemenea, în judeţul Gorj DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 - 34+800.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă.

Ninsori viscolite în estul țării. Bucureștiul are parte de vreme liniștită

„Vântul va continua să fie foarte intens în partea de est și sud a țării, de asemenea în zona de munte, Carpații Meridionali, unde la această oră sunt viteze care depășesc 60-70 km/oră, chiar în zona Dobrogei sunt și viteze de 80-90 de km/oră, dar și în estul Munteniei.

Pe crește, cum era menționat și în avertizarea de cod portocaliu, vântul se apropie de 130-140 de km/oră. Mai sunt precipitații în estul și sudul Moldovei, în Dobrogea, în estul Munteniei și, ce este cel mai important, zăpada depusă și care continuă să cadă este viscolită. Sunt zone în care vizibilitatea este destul de scăzută.

Vântul va continua să fie destul de intens până spre miezul nopții, așadar zăpada care se va depune va continua să fie spulberată. Este important că nu mai sunt ninsori atât de intense, dar dacă vântul ridică zăpada depusă deja, nu este tocmai plăcut.

Azi, în București, vremea o să fie liniștită. Este posibil să se intensifice și aici puțin vântul, dar nu ar trebui să treacă de 40-45 de km/oră.

Bucureștiul rămâne și azi, și mâine cu o vreme mai liniștită și temperaturi care trec de 5 grade Celsisus. În weekend să vedem, pentru că atunci se înmulțesc precipitațiile și vântul o să fie mai alert”, a declarat la Digi24 meteorologul ANM Meda Andrei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri