IGSU a primit primele 10 mașini noi de pompieri. Bode: Un proiect pentru siguranța românilor

Data publicării:
Primul lot de 10 autospeciale cu o capacitate de 10.000 litri, destinate operațiunilor de stingere a incendiilor, a intrat azi în dotarea IGSU
Primul lot de 10 autospeciale cu o capacitate de 10.000 litri, destinate operațiunilor de stingere a incendiilor, a intrat în dotarea IGSU. Foto: Facebook/ Lucian Bode

Primul lot de 10 autospeciale cu o capacitate de 10.000 litri, destinate operațiunilor de stingere a incendiilor, a intrat azi în dotarea IGSU. Mașinile de pompieri fac parte dintr-un total de 200 care vor fi cumpărate în cadrul Proiectului Viziune 2020, a spus ministrul de Interne, Lucian Bode. El a adăugat că acesta este un proiect pentru siguranța românilor.

Acest proiect are o valoare nu doar instituțională, ci mai ales umană, și anume de a oferi protecție și sprijin comunităților și cetățenilor. Cele 10 autospeciale sunt instrumente moderne și eficiente în lupta pompierilor cu timpul, într-un domeniu în care deplasarea rapidă la solicitări și intervenția promptă sunt esențiale”, a scris ministrul pe Facebook.

Procesul de modernizare continuă, el este unul amplu si vizează reînnoirea pacului auto al inspectoratelor pentru situații de urgență. Prin astfel de inițiative, nivelul de siguranță al comunităților și calitatea serviciilor furnizate cetățenilor crește cu fiecare nou proiect de acest fel”, a adăugat el.

În ultimul an, structurile aflate în coordonarea DSU au încheiat contracte pentru livrare de echipamente de intervenție la situațiile de urgență de peste 400 milioane de euro, finanțate în proporție de 85% din fondurile UE nerambursabile, ceea ce reprezintă o performanță remarcabilă”, potrivit ministrului.

Este important ca la nivelul tuturor structurilor MAI să fie atinse obiectivele de modernizare si dezvoltare instituțională cu efect direct asupra creșterii gradului de siguranță al cetățenilor”, a mai spus Bode.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri