Video&Foto Imagini cu inundațiile devastatoare și viiturile din România. Străzile au devenit râuri învolburate, apa a ajuns la capota mașinilor

Data actualizării: Data publicării:
inundatii-digi24

Vremea extremă mătură România, iar imaginile sunt apocaliptice. Mai mult de jumătate din țară a fost sub atenționare de precipitații abundente. Furtuni puternice au măturat toată partea de sud-vest a țării, până aproape de București. Au fost inundații puternice în Gorj, Olt și Vâlcea. S-au format viituri, iar străzile și locuințele au fost inundate. Vântul a bătut cu putere la Drobeta Turnu Severin, iar în mai multe zone din țară râurile au ieșit din matcă. În Argeș, o femeie care a fost luată de viitură a murit la spital. 

În orașul Câmpeni din județul Alba, străzile au fost inundate sâmbătă seară în urma unei ruperi de nori. Zeci de locuințe au fost afectate.

La Runcu, în județul Dâmbovița, localnicii au privit de pe prispe cum strada pe care locuiesc devine un râu învolburat.

A fost rupere de nori și în județul Mehedinți. Cel mai afectat a fost orașul Drobeta Turnu Severin. În numai 30 de minute, vijelia a făcut prăpăd. Un acoperiș s-a desprins de pe un bloc și a căzut peste mai multe mașini, parcate în apropiere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În doar câteva minute, nivelul râului Olănești a crescut foarte mult, aproape să treacă de picioarele podului.

În Târgu Jiu, străzile au fost complet inundate. Sistemul de canalizare nu a făcut față, iar apa s-a ridicat până la capota mașinilor.

În județul Argeș, o femeie a fost luată de viitură. A fost recuperată de localnici, în stop cardio-respirator și salvată de medicii de pe ambulanță.

În Drăgășani, județul Vâlcea, mai multe mașini au rămas blocate pe un drum, în mijlocul apelor care ajung până oglinzi.

Debitul Dunării se apropie de cota de atenţie şi creşte periculos de la o zi la alta. Autorităţile monitorizează constant situația, având în vedere alertele de inundații de pe mai multe râuri din țară, afluenți ai Dunării.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o stire puteţi lua legătura cu noi pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care transmiteţi imagini.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri