Video În plină pandemie, românii se îmbulzesc în biserici și împart aceeași linguriță cu sute de alți oameni

Data actualizării: Data publicării:
impartasanie-coronavirus-cluj

Un preot de la Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca a împărtăşit credincioşii, cu aceeaşi linguriţă, la finalul slujbei de Liturghie oficiată în aer liber. Reprezentanţii Mitropoliei spun că nimeni nu şi-a adus de acasă lingură şi oricum de luni slujbele vor avea loc fără credincioşi. Și la Bârlad credincioșii s-au îmbulzit pe treptele unei biserici, iar preotul i-a împărtășit pe toți cu aceeași linguriță. La Brăila, oamenii au fost miruiți și apoi, pe rând, au pupat icoana ținută în mână de unul dintre preoți. Și la bisericile din București a fost aglomerat, slujbele s-au ținut în aer liber, dar oamenii au stat foarte aproape unii de alții, sfidând recomandările medicilor și autorităților.

Zeci de credincioşi au stat, duminică, la coadă, în faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca pentru a se împărtăşi la finalul slujbei de Liturghie oficiată în aer liber.

Ei au fost împărtăşiţi de un preot care a folosit pentru toată lumea aceeaşi linguriţă.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, pentru Mediafax, că preotul a respectat recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

„În ceea ce priveşte administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioşilor care doresc să fie împărtăşiţi separat, la final, cu linguriţa lor adusă de acasă, să anunţe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens din partea nimănui, astfel că s-a urmat procedura obiţşnuită. Cei care au venit la slujbă sunt credincioşi vechi, care aşa s-au împărtăşit de fiecare dată, şi nu au reţinerile altora. Oricum, de luni, conform ordonanţei militare, slujbele vor acea loc în biserici fără credincioşi”, a spus Ivanov.

La rândul său, prefectul Mircea Abrudean a declarat că a discutat această problemă cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, şi nu vor mai avea loc astfel de evenimente.

„Vom face o anchetă şi vom lămuri subiectul. Nu există excepţii de la reguli, indiferent de cine e vorba”, a spus Abrudean.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri