Incendiu major de vegetație în Delta Văcărești, vântul extinde flăcările și fumul dens. Oamenii din zonă au primit mesaj Ro-Alert

Data actualizării: Data publicării:
incendiu in delta vacaresti
Incendiu major de vegetație în Delta Văcărești, vântul extinde flăcările și fumul dens. FOTO: captură Facebook Octavian Berceanu

Un incendiu major de vegetație a izbucnit marți în Delta Văcărești, a anunțat ISU București-Ilfov. Din cauza vântului puternic, în zonă sunt degajări mari de fum care se extind rapid, astfel că oamenii din zonă au primit mesaj Ro-Alert. 

Potrivit pompierilor, în primă fază a fost afectată o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați. Din cauza vântului însă, flăcările s-au extins, iar zona afectată este mult mai mare, a declarat la Digi24 Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.

La fața locului au fost trimise până la această oră șapte autospeciale de stingere. 

Pompierii susțin că sunt degajari mari de fum și că vântul influențează modul de manifestare a incendiului.

Populația din zonă a primit mesaj Ro-Alert, iar șoferii sunt sfătuiți să conducă prudent.

La fața locului se îndreaptă comisari de la Garda de Mediu pentru a stabili impactul asupra mediului. Potrivit meteorologilor, vântul suflă cu 45 km pe oră, în direcția nord-est a Capitalei.

Până la această oră nu sunt persoane rănite în urma acestui incendiu.

În primele trei luni, în România au fost 9.000 de incendii de vgetație, tot atâtea câte au fost tot anul trecut. În zonă au mai fost incendii de vegetați și în anii trecuți, unele majore, întinse pe suprafețe mari de teren.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri