Video Inundații în mai multe județe din țară. În Alba, autoritățile au emis un mesaj RO-Alert

Data actualizării: Data publicării:
Pericol de inundații în mai multe județe.
Pericol de inundații în mai multe județe. Foto: Captură Digi24

Meteorologii au anunțat vreme rea în toată țara. Până marți sunt anunțate precipitații, polei și intensificări ale vântului. În prezent este în vigoare un cod galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ. De asemenea, hidrologii au emis cod portocaliu și galben de inundații în partea de vest, nord și centru a țării. Duminică a fost cod rosu pe râurile Bistra și Arieș, iar ISU Alba a emis un mesaj RO-Alert pentru localitățile vizate de revărsarea apelor. 

Intervenții au avut loc în mai multe județe în urma inundațiilor. Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au salvat persoane izolate, au scos apa din gospodării și au eliberat drumurile inundate. În județul Bihor, o persoană rămasă izolată la staţia de epurare din localitatea Ioaniș, după ce cotele râului Crişul Negru au crescut a fost salvată de pompieri. În unele locuri adâncimea apei era de aproximativ un metru. Și în judeţul Mureş, în localitatea Deda s-a intervenit pentru evacuarea apei din curţi. Pericol de inundații e și în Munții Apuseni. În zonă a fost în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente, iar debitele râurilor au crescut. Un sat a rămas fără drum de acces, iar alte drumuri, precum și terenuri agricole din zonă au fost inundate.

Inundații în Apuseni

În zonă a fost în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente, iar debitele râurilor au crescut. Un sat a rămas fără drum de acces, iar alte drumuri, precum și terenuri agricole din zonă au fost inundate. 

Apele au rupt un drum comunal din localitatea Sohodol, iar accesul în sat a fost blocat.

Sorin Corcheş, primarul comunei Sohodol, a precizat că s-a intervenit în zonă, pentru deblocarea drumului. 

- Podul făcut provizoriu, a spălat tuburile și acum am dus un excavator, vrem să intervenim că e satul blocat.
- Nu se poate intra, nu se poate ieși?
- Nu, nu, deocamdată nu, dar intervenim. Apa a mai scăzut.

Gospodăriile aflate în apropiere nu au fost afectate, iar autoritățile au găsit soluții ca accesul să se facă pe altă rută.

- Singura zonă acolo, podul de la Poiana Sohodol, înspre Poiana Sohodol. Sunt 4 sate mari.  Se poate circula pe la Abrud.

Și în județul Hunedoara, în urma revărsării râului Crişul Alb, drumul judeţean 762 Baia de Criş - Rişca a fost inundat. Apa a ajuns și pe terenurile agricole din apropiere.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri