Iohannis a dat asigurări că se vor găsi soluții la nivelul Guvernului pentru ca toți elevii să primească măști

Data actualizării: Data publicării:
elevi in banca distantati social pentru examenul de evaluare nationala in conditii de pandemie
Elevi la școală respectând măsurile de prevenție epidemiologice. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, în timpul unei conferințe de presă că se vor găsi soluții la nivelul guvernului și al administrațiilor locale privind livrarea măștilor pentru elevii din familii defavorizate dacă firma care a câștigat licitația nu le poate livra pe toate la timp. Șeful statului a menționat că "livrarea acestor măști a început deja".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Autoritățile vor face ce scrie în contract. Am înțeles că s-a început livrarea acestor măști și este evident responsabilitatea firmei care a contractat să livreze așa cum s-a angajat. În rest sunt detalii pe care le pot explica cei care au încheiat contractul. Cu siguranță se găsesc soluții, se vor găsi și la guvern și la administrațiile locale. Înțeleg că multe administrații au găsit soluții pentru a pune măști la dispoziția elevilor și dascălilor", a declarat Klaus Iohannis. 

Firma Naguma Medical Supply SRL, care trebuia să livreze 110 milioane de măști pentru persoanele defavorizate anunță, într-un comunicat de presă, că a livrat 50 de milioane de măști și că restul de până la 110 de milioane vor fi livrate până la sfârșitul săptămânii viitoare, deși ministrul sănătății, Nelu Tătaru, avertiza ieri că societatea mai are doar doua zile pentru a-și îndeplini oblilgațiile, altfel contractul va fi reziliat. Compania amenință Guvernul că va cere penalizări de 66 milioane de lei dacă ministerul Sănătății va rezilia contractul.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri