Iohannis, despre datele transmise greșit de Ministerul Sănătății: I-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața publicului

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis inspecteaza echipamentul medical in prezenta ministrului Nelu Tataru
Foto: Presidency.ro

"Eu i-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața publicului", a declarat președintele Klaus Iohannis, referindu-se la datele transmise greșit de Ministerul Sănătății, privind criteriile celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar. "Oamenii au înțeles că a fost o simplă greșeală de comunicare între două instituții".

"În situații de criză erori se întâmplă. Sub această presiune enormă se întâmplă să comunice anumite date puțin eronate. Eu i-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața publicului și oamenii au înțeles că a fost o simplă greșeală de comunicare între două instituții", a declarat șeful statului. 

Președintele Klaus Iohannis a vorbit într-o conferință de presă despre criteriile celor trei scenarii în baza unor informații greșite, transmise incorect de Ministerul Sănătății, potrivit unui comunicat transmis joi seară de Administrația Prezidențială. Este vorba despre o eroare la formula de calcul ce stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar, începând cu data de 14 septembrie. Președintele a făcut referire la „media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile”.

Astfel, informația corectă este următoarea: „criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala”.

Ulterior, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut că datele stabilite de comisia de specialiști privind cele trei scenarii în care se va putea merge la școală după 14 septembrie au fost transmise eronat președintelui Klaus Iohannis.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri