Judeţul Ilfov trece pe primul loc pe ţară la rata de infectare, după Constanța

Data publicării:
controale carantina
Județul Ilfov are cea mai mare rată de incidență. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Număr tot mai mare de cazuri de Covid-19 în județul Ilfov, unde rata de infectare a crescut duminică până la 7,26 la mia de locuitori, urcând pe primul loc la nivel național. Constanța a înregistrat o ușoară creștere și se situează pe locul secund. 

Conform bilanțului Grupului de Comunicare Strategică, judeţul Ilfov trece pe primul loc pe ţară la rata de infectare cu 7,26, în creştere faţă de ziua anterioară când s-a înregistrat o incidenţă a cazurilor de 6,82.

Judeţul Constanţa înregistrează o creştere uşoară de la 7,15, cât se înregistra sâmbătă, la 7,17 la mia de locuitori.

Incidenţă de peste 5 la mia de locuitori se înregistrează în continuare în Bucureşti, cu 5,8, precum şi judeţele Cluj, cu 5,58, Braşov cu 5,02 şi Sibiu cu 5,00 la mia de locuitori. 

La polul opus se situează județele Harghita, Olt și Gorj, unde rata de incidență a scăzut în ultimele două săptămâni și nu mai depășește 1,17 cazuri la mia de locuitori. 

Carantină prelungită cu șapte zile pentru șase localități din Județul Ilfov

Carantina a fost prelungită cu şapte zile pentru localităţile Corbeanca, Dobroeşti, Măgurele, Mogoşoaia, Otopeni şi Popeşti Leordeni, a anunțat prefectul judeţului Ilfov, Daniel-Tudorel Zamfir. 

Decizia a intrat in vigoare de sâmbătă, de la ora 22.00.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri