19 români, arestaţi în Spania pentru furtul a 1000 de kilograme de cupru

Data publicării:
telefonica barcelona sediu vechi

Poliţia catalană a arestat 19 cetăţeni de naţionalitate română suspectaţi că ar fi furat cupru din fostul sediu al companiei Telefónica din Barcelona, informează sâmbătă cotidianul catalan La Vanguardia, preluat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al poliţiei catalane citat de publicaţie, faptele ar fi fost comise marţi, 6 august, când un martor a sunat la poliţie pentru a anunţa un posibil furt. Mai multe patrule s-au deplasat la faţa locului, descoperind la subsolul clădirii circa 30 de persoane care adunaseră circa 1000 de kilograme de cabluri şi tuburi.

Surprinşi de poliţişti, au luat-o la fugă, însă 11 dintre ei nu au reuşit să scape. Câteva ore mai târziu, alte opt persoane au fost arestate în acest caz. Ulterior, toţi cei arestaţi au fost puşi sub acuzare, fiind însă eliberaţi pe cauţiune.

În ultima săptămână, poliţiştii catalani au arestat circa 30 de persoane pentru delicte similare în acelaşi loc: clădirea este abandonată din 2011 şi este într-o stare avansată de degradare, fiind ţinta a numeroase incidente de acest gen. Poliţia a intensificat paza în zonă din acest motiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri