Sari la conținut

Activitatea Comisiei „Nana” din Camera Deputaţilor a încetat

Deputaţii jurişti au luat această decizie în unanimitate, invocând articolul 74 din Regulamentul Camerei, care precizează că se constată că o comisie parlamentară de anchetă încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la fapte sau activităţi care constituie obiectul ei.

În această situaţie, Biroul Permanent anunţă organele de urmărire penală, care pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul respectiv, au apreciat membrii comisiei.

Comisia de anchetă Nana verifica situaţia în cazul achiziţionării de către Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Băsescu, a unui teren în comuna Nana.

Bogdan Ciucă a precizat că şi în cazul comisiei Nana se aplică această prevedere din regulament, arătând că această comisie practic îşi încetează activitatea.

„Ce a trebuit să facă Parlamentul în acest caz a făcut, a atras atenţia supra subiectului, acum este rândul organelor de anchetă, a mai spus Bogdan Ciucă.

Dănuț Culețu (PDL) a arătat că, dincolo de hăituiala politică, din 16 aprilie, Parchetul a dispus începerea urmăririi penale şi rezultă că comisia Nana nu-şi poate exercita prerogativele.

Birourile Permanente ale celor două Camere au sesizat comisiile juridice pentru un punct de vedere privind situaţia comisiei Nana.

Bogdan Ciucă a precizat că şi Comisia juridică de la Senat îşi va spune punctul de vedere şi dacă este acelaşi cu cel al omologilor de la Cameră, acesta va fi trimis Birourilor Pemamente.