Alexander Adamescu contestă arestarea în lipsă

Data publicării:
alexander adamescu-1

Alexander Adamescu trăieşte de mai multă vreme în afara ţării, fapt pentru care procurorii au cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă.

Procurorii DNA susțin că în ciuda faptului că au încercat asta cu sprijinul autorităților din Marea Britanie, cât și cu sprijinul polițiștilor din Monaco să îl aducă pe omul de afaceri Alexander Adamescu la audieri în dosarul început pe numele său încă din 2014, nu au reușit acest lucru deoarece acesta s-a sustras anchetei despre care știa încă de la momentul la care această ancheta a demarat.

Curtea de Apel Bucureşti a decis că omul de afaceri Alexander Adamescu poate fi plasat după gratii. DNA îl acuză pe fiul lui Dan Adamescu de două infracţiuni de dare de mită, dosarul având legătură cu un altul, în care tatăl său a primit condamnare cu executare.

Pe de altă parte, apărătorul lui Alexander Adamescu a susținut în fața instanței că procurorii DNA nu au respectat procedurile de citare. Mai mult decât atât, deși au început urmărirea penală încă din 2014, timp de 2 ani, nu au luat nicio măsură în acest dosar, până la începutul acestui an, așa că nu se justifică mandatul de arestare cerut în lipsă și admis deja în primă instanță, de Curtea de Apel București.

Hotărârea Instanței Supreme va veni în cursul zilei de azi și va fi definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri