ANI verifică averea preotului Mădălin Iscru

Data actualizării: Data publicării:
madalin-iscru-recorder
Foto: recorder.ro

Agenția Națională de Integritate (ANI) îl verifică pe preotul Mădălin Iscru, a cărui firmă a câștigat peste o sută contracte în mai multe județe din țară, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, transmite G4Media. La finalul lunii trecute, a apărut informația că DNA s-a autosesizat în acest caz, iar Poliția Tulcea a deschis un dosar penal in rem.

madalin-iscru-recorder
Foto: recorder.ro

Preotul Adrian Mădălin Iscru din Tulcea, despre care jurnaliştii de la Recorder.ro au dezvăluit că a obţinut 130 de contracte finanţate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) fără licitaţie, este verificat de Agenția Națională de Integritate, care a deschis o anchetă privind averea preotului imediat după publicarea anchetei, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Potrivit acestora, ANI verifică în ce măsură declarațiile de avere și de interese ale preotului corespund realității.

Potrivit sursei citate, preotul a primit contractele în timp ce-l consilia personal pe Adrian Ionuţ Gâdea, actual secretar de stat în ministerul Dezvoltării şi ex-preşedinte al CJ Teleorman. Aceta nu a oferit deocamdată un punct de vedere.

Preotul tulcean a fost angajat în funcţia de consilier personal al lui Adrian Gâdea pentru trei luni, din 30 august 2018 până pe 20 noiembrie 2018, fiind unul dintre cei doi consilieri personali ai secretarului de stat.

Între 2013 şi 2017, Adrian Ionuţ Gâdea a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, funcţie preluată de la Liviu Dragnea. Gâdea a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul Belina, sub acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu pentru că a promovat un proiect de hotărâre de consiliu județean privind transferul Insulei Belina și Brațului Pavel în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean de la Apele Române.

Viorica Dăncilă afirma recent că PNDL a scos țara din noroaie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri