Sari la conținut

Apropiat al lui Radu Mazăre, reținut de procurorii DNA

Actualizare 19.17. Milionarul Sorin Strutinsky, supranumit și trezorierul primarului Radu Mazăre, a fost reţinut de procurorii DNA pentru acuzații de corupție. Omul de afaceri este acționar în nu mai puțin 40 de firme şi multe dintre ele au contracte cu Primăria Constanța.  

______________________________

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, preşedintele CVM Tomis Constanţa, a fost ridicat de anchetatori, miercuri, din Capitală, şi dus la DNA cu mandat.

El va fi audiat într-un dosar în care este suspectat de dare de mită şi trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare. 

Sorin Strutinsky ar fi primit de la reprezentantul unei firme peste 635.000 de lei şi 25.000 de euro, pentru a interveni la funcţionari ai Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa să plătească lucrările executate de societate, în baza unui contract, potrivit DNA.

Potrivit unor documente ale procurorilor DNA, obţinute de Mediafax, în 2012, Sorin Gabriel Strutinsky ar fi pretins de la o persoană, denunţătoare în cauză, o sumă de bani, care ar fi reprezentat 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau să fie încasate de SC Argos Industria SRL, ca parte a unui consorţiu de firme, în baza unui contract încheiat în 11 decembrie 2012 cu Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, respectiv dragaj de întreţinere pe Canalul Dunărea - Marea Neagră şi pe Canalul Poarta Albă - Midia - Năvodari.

În schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Sorin Gabriel, prevalându-se de influenţa exercitată asupra funcţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, a promis că va determina funcţionarii instituţiei ultim menţionate să respecte obligaţiile contractuale asumate, referitoare la plata preţului, faţă de SC Argos Industrial SRL. Pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale, consorţiul de firme din care făcea parte SC Argos Industrial SRL a încasat preţul lucrărilor executate (12.744.039 lei şi TVA aferentă de 3.058.569,53 lei), în baza contractului antemenţionat”, susţin procurorii.