Arestul Poliției Capitalei dăunează grav sănătății

Data publicării:
arest

Elena Udrea, Alina Bica, cumnatul premierului Victor Ponta, fostul soţ al Elenei Udrea, Radu Mazăre şi primarul suspendat al Capitalei sunt doar câţiva dintre cei care s-au plâns de condiţiile din arest.

Elena Udrea, pe 10.02.2015: „Am fost dusă în arestul Poliției Capitalei, verificată și dezbrăcată. Apă caldă era doar dimineaţa şi noaptea, iar WC-ul era de tip turcesc, fără uşă, dotat însă cu un duş, pe care îl foloseam ca să tragem apa. Atunci când nu îl foloseam, puneam un pet ca să nu vină şobolanii. Pereții erau scorojiți, geamul nu se închidea cum trebuie, era curent”.

Radu Măzăre, fostul primar al Constanței, pe 25.06.2015: „Într-o cameră de 12 metri pătrați, în mod normal stăteam 6, dar se întâmpla să stăm şi 8”.

Cel mai recent caz este cel al lui Sorin Oprescu, arestat pentru luare de mită. Spune că a început să se simtă rău în celulă. Avocatul lui, ca şi apărătorii altor VIP-uri au criticat faptul că arestaţii cu probleme de sănătate nu sunt duşi la spitale civile şi sunt trataţi într-un cabinet medical din incinta arestului.

Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu: „Este o aberaţie totală a celor de la Arestul Central. Este pentru prima oară când se refuză dreptul la sănătate. Aici vorbim despre un cabinet medical - cum ar veni unul de familie - care nu are niciun fel de aparatură, doar un stetescop şi un tensiometru”.

Ca răspuns la toate plângerile, conducerea Poliției Române a anunțat de mai multe ori că Arestul Central al Poliţiei Capitalei va fi extins în alte două corpuri de clădire din curtea instituţiei. Promisiunile nu s-au transformat în realitate până acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri