C. Danileţ: Dosarele închise rămân aşa pe veci. Este halucinant la ce asistăm

Data publicării:
statuie justitie_shutterstock_282701687

Judecătorul Cristi Danileţ a comentat, în termeni duri, iniţiativa ministrului Justiţiei: "aberant" şi "halucinant" sunt doar două din cuvintele folosite. Magistratul susţine că dosarele închise trebuie să rămână aşa, mai ales că nicio instanţă, nu a declarat ilegale interceptările sau protocoalele SRI.

Cristi Danileţ, judecător, fost membru CSM: „Domul ministrul al Justiţiei se tot grăbeşte, de când a fost numit în această funcţie, să arunce în aer sistemul judiciar. Eu asta constat. Mi se pare total aberant, din partea unui ministru, să vii să spui că inventezi tu motive de redeschidere a unor dosare încheiate definitiv. Aşa ceva nu este demn de un ministru al Justiţiei.

Noi avem dosare soluţionate pe baza interceptărilor pentru diverse infracţiuni: evaziuni fiscale, spălare de bani, poate şi violuri, tâlhării, până la actele de corupţie. Nimeni, niciodată, nu a analizat şi nu făcut un impact al acestor dosare.

Dosarele închise rămân închise pe veci. Nimic, nicio lege nu poate acţiona în spate, retroactiv. Este halucinant la ce asistăm.

Toate instanţele care au analizat interceptările făcute de SRI până în anul 2016 le-au declarat legale.

Cât privesc protocoalele, de care se tot vorbeşte în spaţiul public, aceste protocoale nu fac decât să consacre nişte cutume, nişte practici instituţionale. Ele nu vizează anumite dosare”.

FOTO: Shutterstock

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri