Ce spune Gabriela Firea despre adoptarea Codurilor penale prin OUG

Data publicării:
firea sedinta consiliu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut vineri, după CEX, că nu ştie dacă va fi emisă o Ordonanţă de urgenţă pentru adoptarea modificărilor la Codurile penale, dar că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire cu experţi din domeniul juridic pentru a se stabili dacă va fi sau nu adoptată o Ordonanţă de urgenţă în acest sens, transmite News.ro.

„Se va lua o decizie în acest sens, nu pot să fac speculaţii”, a spus Gabriela Firea, întrebată dacă s-a discutat în cadrul Cex posibilitatea emiterii unei Ordonanţe de urgenţă pentru adoptarea Codurilor penale.

Primarul Capitalei susţine că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu experţi din domeniul juridic pentru a se stabili dacă modificarea Codurilor penale se va face prin procedură parlamentară sau prin OUG.

„După CEx, când s-au stabilit principiile de bază care au fost deja transmise în comunicatul de presă şi explicate de domnul preşedinte, săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a experţilor din domeniul juridic, a colegilor noştri parlamentari, miniştri şi se va lua o decizie în acest sens”, a explicat edilul.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă”.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge „până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicali” cu ceea ce vor să facă.

Totodată, Liviu Dragnea le-a cerut scuze miilor de români care stau în puşcărie pe un articol despre care a spus că este „neconstituţional”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri