Consilierul Alinei Bica a fost reținut

Data publicării:
consilier bica 1

El a fost consilier al Alinei Bica atât în perioada în care aceasta a fost secretar de stat în Ministerul Justiției, cât și în perioada în care a condus DIICOT. Ionuț Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare și dare de mită. Ofițerul de poliție nu a făcut nicio declarație la ieșirea din sediul DNA.

El este suspectat că ar fi intermediat o relație între Ovidiu Tender și Alina Bica. Practic, prin intermediul lui, Ovidiu Tender i-ar fi cerut Alinei Bica, în schimbul unor beneficii materiale – este vorba despre niște terenuri și imobile – sprijin în dosarul în care acesta era judecat pentru o serie de infracțiuni economice. El i-ar fi cerut Alinei Bica să intervină la procurorul care reprezenta DIICOT în ședință, astfel încât acesta să ceară fie o sentință blândă, fie să constate faptul că acuzațiile în cazul său s-au prescris.

După o zi plină, în care s-au perindat, pe rând, judecătorul CCR Toni Greblă, fostul ministru Elena Udrea, fosta șefă DIICOT Alina Bica, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, la sediul DNA mai rămăsese, în jurul orei 0:45, Alin Cocoș, fiul omului de afaceri Dorin Cocoș. El este cercetat într-un dosar disjuns din cel al despăgubirilor ilegale ce ar fi fost acordate de Alina Bica. Alin Cocoș este suspectat de dare de mită. Prin intermediul său, la Alina Bica ar fi ajuns un teren drept răsplată pentru că aceasta ar fi dat o decizie favorabilă, în calitate de membru al comisiei centrale de stabilire a despăgubirilor, unui partener de afaceri al lui Dorin Cocoș. Supraevaluată de trei ori, omul de afaceri a primit de la stat 90 de milioane de euro, deși avea dreptul la o sumă de numai 30 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri