Daniel Morar, atac la Laura Codruța Kovesi: Nu are expertiză și CV în anticorupție

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-03-10h15m51s42

Prim-adjunctul procurorului general al României, Daniel Morar, o consideră pe Laura Codruța Kovesi nepotrivită pentru a fi numită procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Actualul procuror general interimar a făcut aceste declarații marți seară, într-o emisiune televizată, după ce discuție despre numirea fostului procuror general la șefia DNA a strârnit divergențe între liderii Uniunii Social Democrate.

Daniel Morar, prim-adjunctul procurorului general al României, delegat în această funcție de Laura Codruța Kovesi în ultima ei zi la șefia Ministerului Public, a subliniat că fostul procuror general al României nu este potrivit pentru această funcţie și a oferit mai multe argumente în acest sens.

Nu mi-e indiferent cine e şef la DNA. Mi se pare absolut inadmisibil să fie propus la DNA un om care nu a lucrat în DNA. Dacă DNA a performat în aceşti ani, acest lucru se datorează procurorilor din DNA. Una dintre cerinţele Comisiei Europene a fost ca următorul şef DNA să aibă expertiză şi un CV în anticorupţie, iar doamna Kovesi nu are aşa ceva”, a spus Daniel Morar. 

Traseul funcțiilor

Președintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 25 martie, decretul de numire a procurorului general interimar, Daniel Morar, în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2013.

În aceeași zi, Secția pentru procurori a CSM l-a detașat pe Daniel Morar în funcția de prim-adjunct al procurorului general, de la momentul expirării actualului mandat, 2 aprilie, până la data numirii în postul de judecător CCR, 9 iunie.

2 octombrie 2012 a fost prima zi de interimat a lui Daniel Morar la conducerea Ministerului Public, după ce a Laura Codruța Kovesi anunța cu o zi înainte că l-a delegat pe postul de prim procuror general adjunct.

Laura Codruța Kovesi a motivat atunci delegarea lui Daniel Morar ca procuror general interimar prin faptul că acesta are o relație foarte bună de cooperare cu instituțiile europene și are experiența necesară pentru a gestiona chestiunile legate de MCV.

Laura Codruta Kovesi se înscrisese inițial în cursa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție, conform procedurii lansate de fostul ministru al Justiției, Mona Pivniceru, însă ulterior s-a retras.

Fostul șef al PÎCCJ tocmai fusese detașată la Bruxelles, pe postul de ministru – consilier pe probleme de corupție, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat solicitarea Ministerului Justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri