Doi bărbați arestați preventiv au ajuns acasă. Ce presupune arestul la domiciliu

Data publicării:
barbat

Cei doi inculpați au obligația să nu părăsească imobilele în care locuiesc și să se prezinte în fața organelor de cercetare penală ori de câte ori li se soliciătă acest lucru.

Practic, ei pot pleca de acasă doar pentru a se prezenta în fața organelor judiciare și, mai mult, vor fi verificați periodic de polițiști.

De asemenea, nu au voie să comunice cu inculpații sau cu persoanele vătămate din dosar și nici cu membrii familiilor acestora, cu martorii, experții sau alte persoane stabilite de instanță.

Cei doi inculpați erau în arest preventiv pentru cămătarie, șantaj, trafic de persoane și fraude cu asigurări.

Florin Muntean şi Petru Moldovan sunt acuzaţi de vătămare corporală gravă şi aderare la grup infracţional organizat. Instanţa a decis marţi ca în cazul lor arestul preventiv să fie înlocuit cu cel la domiciliu.

Petru Moldovan a stat în arest opt luni. El s-a întors acasă cu o păpușă pentru fiica lui.

La Deva, părinţii lui Florin Muntean nu şi-au mai văzut fiul de anul trecut, din luna iunie. Şi nici nu auziseră de măsura luată de judecatori.

„Îl așteptam, pentru că eu îl consider nevinovat pe copilul ăsta”, a spus tatăl lui Florin Muntean.

Seara, bărbatul a ajuns acasă. Astăzi, va trebui să meargă la poliţie pentru a afla exact care sunt clauzele pe care trebuie să le respecte în arest la domiciliu.

„S-a schimbat Noul Cod, nu știe nimeni nimic, e o mare degringoladă. Sunt acasă, să văd ce se întâmplă”, a spus el.

Cei doi inculpaţi nu pot părăsi casa şi nu pot lua legătura cu cei implicaţi în dosar. Singura dată când pot pleca este atunci când trebuie să se prezinte la termenele de judecată. Arestul la domiciliu este pentru o perioadă de două luni. Înaintea expirării termenului, magistraţii Curţii de Apel vor decide dacă se va menţine această măsură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri