Sari la conținut

Dosarul „Gala Bute”. Rudel Obreja a fost reținut

Fostul președintele al Federației Române de Box a fost adus astăzi, la prânz, cu mascații la sediul DNA. Rudel Obreja a negat acuzațiile formulate de procurori.

Nici măcar nu știu despre ce dosar e vorba... în afară de Gala Bute. N-am de ce să fiu vinovat. Tot ce am făcut în Gala Bute a fost legal, perfect legal”, a spunea el.

Decizia procurorilor vine în condițiile în care astăzi au avut loc mai multe percheziții și au fost audiate mai multe persoane în acest dosar.

Elena Udrea: Dosarul „Gala Bute” e legat de declaraţiile pe care le-am făcut despre Coldea. Prefer să fiu supravegheată de poliție

Tot astăzi, procurorii au cerut Parlamentului să aprobe începerea urmăririi penale față de Elena Udrea, pe care anchetatorii o acuză de abuz în serviciu, cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, dar și de folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

De asemenea, procurorii au cerut ridicarea imunității și pentru fostul ministru Ion Ariton.