EROARE JUDICIARĂ. Un tânăr a fost condamnat la închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. El a fost eliberat după 9 luni

Data publicării:
tanar bun

Mihail Igeanu a învăţat pe propria piele ce înseamnă nedreptatea la vârsta de doar 18 ani. În noiembrie 2010, unchiul său a fost bătut de un vecin, iar el s-a dus la acesta să-i ceară explicaţii. A doua zi, bărbatul de 54 de ani a fost gasit mort pe marginea drumului, înjunghiat.

„De aici a plecat totul, de la un martor care a spus că eu sunt vinovat”, povesteşte tânărul. Iar procurorii au stabilit ca Mihail Igeanu este vinovat pentru crima şi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

„Dumnezeu m-a ajutat şi a ieşit adevărul la iveală”, a spus tânărul. Singurii care au crezut în nevinovăţia sa au fost părinţii şi avocatul. Câţiva vecini, care au fost şi martori la proces, nu îşi explica de ce procurorii l-au acuzat pe el.

După nouă luni petrecute după gratii, probele ADN au demonstrat că nu Mihail este criminalul.

„Cred că lumea acum se convinge şi nu mai spune că este un criminal, cum spunea înainte de a fi eliberat”, este convinsă mama lui Mihail. „Îmi doresc să fie găsit adevăratul vinovat, să se chinuie cum s-a chinuuit şi copilul meu”, a continuat femeia.

Greşeala care i-a schimbat viaţa tânărului s-a produs în condiţiile în care unchiul băiatului a recunoscut că el a săvârşit crima, însă procurorii nu i-au luat în calcul declaraţia. Acum bărbatul a dispărut de la domiciliu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri