Sari la conținut

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, în carantină 21 de zile la Penitenciarul Gherla

 

După perioada de carantină, de 21 de zile, fostul edil va fi inclus într-un regim de executare a pedepsei.

Potrivit site-ului Penitenciarului Gherla, vizitarea persoanelor private de libertate de către aparţinători se poate face zilnic, în patru serii, între orele 8.30 - 16.30. Durata vizitei este de la 30 de minute până la două ore, în funcţie de numărul solicitărilor de acordare a vizitelor şi de spaţiile existente.

Periodicitatea de acordare a vizitelor este următoarea: arestaţii preventiv şi persoanele condamnate pentru care nu s-a stabilit încă regimul de executare a pedepsei -patru vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplica regimul de maximă siguranţă - două vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplică regimul închis - trei vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplică regimul semideschis - patru vizite pe lună, condamnaţi cărora li se aplica regimul deschis - cinci vizite/lună.

Luni, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani şi şase luni de închisoare. Din pedeapsă a fost scăzută perioada în care Apostu a fost reţinut şi arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 până în 28 septembrie 2012.

Decizia este definitivă.

În aceeaşi zi, Apostu s-a prezentat la sediul Poliției Județene Cluj şi a fost dus în arestul instituţiei.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a desfăcut, marţi, contractul de muncă al lui Sorin Apostu, care era profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, măsura fiind luată după ce ICCJ l-a condamnat definitiv la închisoare.

În 15 februarie 2012, Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca.