FOTO & VIDEO. Poliția Română a sărbătorit 193 de ani de existență

Data publicării:
Politia Romana - 193 de ani 1

„Îmi place să fiu poliţistă pentru că îi amendez pe cei răi”, spune o fetiță.

În locul în care poliţiştii şi-au expus maşinile şi motocicletele a fost cea mai mare aglomeraţie. Zeci de copii au stat la rând să urce în cel mai rapid autoturism al poliţiştilor de la Autostradă, un Porsche care poate atinge 300 de kilometri pe oră.

Copiii s-au înghesuit şi în barca de intervenţie a forţelelor speciale. Nici unul nu a putut trece pe lângă costumele sobre ale luptătorilor S.I.A.S.

„Este una din structurile de elită ale Poliţiei Române. Principala lor misiune este de anihilare a infractorilor care comit infracţiuni deosebit de grave sau comit infracţiuni înarmaţi cu arme de foc”, explică comisar Teodor Stanca, şeful Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Un ajutor de nădejde pentru poliţişti, un robot manevrat de o telecomandă, capabil să dezamorseze bombe le-a oferit copiilor vată pe băţ.

„Mi-a dat-o roboţelul”, a spus, veselă, o fetiță.

Asigură protecţia personalului în locurile periculoase, contaminate chimic, biologic, radiologic sau în momentul în care se intervine asupra unui colet”, a explicat comisarul Gheorghiţă Sasu, şef serviciu CBRNE-S.I.A.S.

Demonstraţii au făcut şi câinii poliţişti, cei care găsesc mai repede decât orice agent droguri, ţigări sau bani ascunşi. Dingo şi Hector sunt câinii care îi ajută pe poliţişti la combaterea evaziunii fiscale.

Mai veche sau de ultimă generaţie, toată tehnica de intervenţie a poliţiei a fost scosă la vedere.

Cea mai nouă achiziţie a poliţiştilor criminalişti este laboratorul mobil, un autovehicul unic în ţara noastră, care le permite criminaliştilor să ajungă în cele mai dificile locuri, chiar şi în vârf de munte, pentru cercetarea la locul accidentului.

Curioşii au văzut şi cum arătau primele uniforme ale poliţiştilor români, dar şi maşinile pe care le foloseau agenţii în urmă cu 80 de ani.

Politia Romana - 193 de ani 11
Politia Romana - 193 de ani 11

Sursa foto

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri