General în rezervă, prins în flagrant când lua 75.000 de euro mită 

Data publicării:
Emblema DNA de la intrare în sediul central.
Director de la CNAIR, reţinut de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Un fost adjunct al Serviciului de Telecomunicații Speciale, trecut în rezervă în 2005, a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție. Acesta i-a cerut unui om de afaceri 75 de mii de euro, pentru a interveni în mai multe litigii comerciale.

Când s-a întâlnit cu denunțătorul, fostul ofițer a cerut să vadă banii, însă înainte de a-i lua, a scos din geantă o pereche de mănuși chirurgicale și o lampă cu ultraviolete. Individul a verificat toate cele 310 bancnote de 100 și 500 de euro, să nu fie marcate cu cerneală invizibilă.

După ce s-a asigurat că banii nu sunt marcați, i-a luat. Acela a fost momentul când a fost preluat de ofițerii care organizaseră flagrantul. Aceștia notaseră seriile bancnotelor în procesul verbal de flagrant, fără să le marcheze.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că persoana reținută este general în rezervă și fost director adjunct al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, când șef al statului era Ion Iliescu.

Aceleași surse spun că, inițial, acesta i-ar fi cerut omului de afaceri un autoturism de lux - Audi Q8 sau BMW X7. El a fost prins de procurori pe stradă, în sectorul 1, după ce primise banii.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri