Mama Alexandrei, sunată de un bărbat care i-a spus că fata este în Belgia. Căutări cu scafandri într-un lac de lângă Caracal

Data actualizării: Data publicării:
casa criminal Caracal 260719 (11)

Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani din Caracal, bănuit că ar fi ucis și ars două tinere dispărute din județul Olt, a fost arestat sâmbătă pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, care au preluat ancheta. El este bănuit de comiterea infracțiunilor de trafic de minori și viol.

Actualizare 23.00 Anchetatorii au extins căutările în cazul fetei dispărute la Caracal, după ce principalul suspect a continuat să susțină, inclusiv în fața judecătorilor, că nu are nicio legătură cu tragedia. Polițiștii au făcut verificări și în afara orașului, sperând să obțină noi probe în acest caz. Apoi, au ajuns la locuința acuzatului, unde au căutat, făcând inclusiv săpături, până noaptea târziu. Când duba cu suspectul - care a asistat la percheziții, conform legii - a ieșit pe poarta casei, a fost un moment tensionat: circa 200 de oameni strânși acolo au huiduit inclusiv polițiștii strigându-le: „N-ați făcut nimic!”

Cercetările au continuat pe un lac de lângă Caracal, unde anchetatorii au descoperit mai multe obiecte. Scafandri din județele Dolj, Mehedinți și Vâlcea au venit în sprijinul oamenilor legii. Acum, anchetatorii urmeaza să stabilească dacă probele au vreo legatură cu suspectul.

Cristian Popa, jurnalist Digi24: Cercetările s-au extins pe o zona relativ apropiată de locuința suspectului. Vorbim de zona din marginea localității. În momentul acesta, jandarmii și polițiștii au găsit câteva obiecte, care, cel puțin la momentul acesta, le-au ridicat suspiciuni. Vorbim de o perche de pantaloni de damă, dar și o umbrelă.

După ce judecatorii Tribunalului Dolj au decis trimiterea sa în arest pentru 30 de zile, bărbatul de 66 de ani a fost dus, sub escortă, în locuința din Caracal. Aici, a fost întâmpinat de mai mulți localnici furioși: Huo! Huo! Criminalul!

Polițiștii au făcut percheziții atât în casă, cât și în curte.

„Important e să intrăm sub astea, să scoatem tot. Să intrăm sub toate astea”, îi spune un anchetator unui jandarm care sapă.

Actualizare 11:50. Detalii şocante apar din ancheta dispariţiei de la Caracal. Alexandra le-a dat detalii exacte poliţiştilor despre locul în care se află şi despre ce i se întâmplă.

În plus, mama fetei a fost sunată după aproximativ două ore de la apelurile fiicei sale la 112 și a fost anuntață că Alexandra este bine și că urmează să plece la muncă în Belgia, potrivit referatului întocmit de procurori pentru arestarea preventivă a suspectului principal.

Anchetatorii cred că acel bărbat care a sunat-o pe mama fetei este chiar Gheorghe Dincă și că acesta era modul lui de operare. Asta deoarece și în cazul fetei dispărute în luna aprilie, Mihaela Luiza, persoane necunoscute l-au sunat pe bunicul acesteia și i-au spus că fata nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind în Elveția.

Căutări într-un lac de lângă Caracal

Anchetatorii au mai multe bănuieli în acest caz, așa că scafandri din trei județe - Vâlcea, Dolj și Mehedinți - fac căutări într-un lac din apropierea localității. Suspicinea este că acolo ar putea fi găsite rămășițele unor victime ale lui Gheorghe Dincă.


Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Ca urmare a intervenției defectuoase, chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române, a fost demis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a mai cerut demiterea prefectului și a șefului Inspectoratului Județean de Poliție Olt.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va aștepta marți, în ședina CSAT, o evaluare pe cazul de la Caracal.

Anchetatorii încearcă acum să identifice o a doua victimă, care se pare că a dispărut în urmă cu mai bine de o lună și care era din județul Dolj. Mihaela Luiza, care are 18 ani, a plecat de acasă la Caracal în aprilie şi nu s-a mai întors. 

Între oamenii care au venit, vineri, la poarta locuinței suspectului din Caracal, Gheorghe Dincă, se număra și mama acesteia, care a stat de vorbă cu reporterul Digi24 și a povestit ce s-a întâmplat.

Cazul tinerei de 18 ani care a dispărut în Caracal

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în data de 15 aprilie 2019, lucrătorii Postului de Poliţie Dioşti au fost sesizaţi de către o persoană de sex masculin din comuna Dioşti, satul Radomir, judeţul Dolj, cu privire la faptul că nepoata sa (Mihaela Luiza Melencu - n.r.), în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu către municipiul Caracal şi nu a mai revenit.

Pe 18 aprilie, Secţia 4 Poliţie Rurală Coşoveni a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, iar pe 30 mai, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către DIICOT - ST Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15 aprilie şi 19 aprilie, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că fata nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveţiei.

Ulterior, în data de 6 iunie, DIICOT Craiova a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, raportat la împrejurările cauzei, la modul şi mijloacele de săvârşire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră iniţiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale.

DIICOT a solicitat acum ca dosarele privind dispariţia celor două fete să fie reunite.

Dar șirul grozăviilor nu se opreşte aici. Polițiștii cred că bărbatul în curtea căruia au găsit rămăşiţe umane ar fi şi în spatele dispariției unei a treia fete.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri