Instanța dispune eliberarea lui Mircea Govor din arest. Procurorii au extins ancheta

Data publicării:
mircea govor -captura buna 1

ACTUALIZARE 17:10 - Nume şi acuzaţii noi în dosarul preşedintelui PSD Satu-Mare, Mircea Govor, care a reuşit să-i convingă pe magistraţii Curţii Supreme că poate fi eliberat din arest şi cercetat sub control judiciar.

Procurorii anticorupţie au extins investigaţiile în dosar şi îşi îndreaptă atenţia şi asupra asupra senatorului social-democrat Valer Marian, a prefectului de Satu Mare, Eugen Avram şi a unui om de afaceri - abonat al contractelor de la Consiliul Judeţean.

Toţi trei au fost puşi sub urmărire penală pentru fapte petrecute în perioada 2010 - 2014. Procurorii spun că respectivii, alături de Mircea Govor, au şantajat un avocat şi un primar, pentru ca omul de afaceri să obţină maii multe contracte publice, în valoare de aproape 30 de milioane de lei. Victimele ar fi fost ameninţate cu campanii denigratoatre în presa locală.

Mircea Govor mai e acuzat că, în 2014, l-ar fi şantajat şi pe directorul ITM Satu Mare să îşi dea demisia, pentru ca în locul lui să fie numit un apropiat al şefului PSD Satu Mare.


În urmă cu trei zile, fostul premier Victor Ponta a fost audiat la DNA Oradea în dosarul lui Mircea Govor, președintele PSD Satu Mare.

La finalul lunii decembrie, șeful PSD Satu Mare a fost plasat în arest preventiv, după ce procurorii au contestat decizia instanţei prin care acesta a fost lăsat în arest la domiciliu. 

Potrivit anchetatorilor, Mircea Govor ar fi încercat să ajungă la Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor şi la Gelu Diaconu, preşedintele ANAF, pentru a-şi pune apropiaţii în funcţii cheie de la Direcţia Finanţelor Publie Satu Mare.

Ca să fie mai convingător, ar fi apelat şi la ajutorul fostului ministrul al Trasporturilor, Ovidiu Silaghi.

Anchetatorii susţin că intervenţiile ar fi ajuns chiar până la Liviu Dragnea, actual şef al PSD. Toţi ce menţionaţi neagă însă scenariul descris de anchetatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri