Iohannis, despre reluarea dosarului 10 August: Nu mă amestec în dosare și nici în proceduri disciplinare

Data publicării:
protest 10 august 2019 05_P_VICTORIEI_INQUAM_George_Calin
Protest 10 august 2018. Foto: INQUAM / George Calin

DIICOT a redeschis dosarele penale pentru șefii Jandarmeriei în Dosarul 10 august. Acesta fusese clasat parțial pe 15 iulie, iar foștii șefi ai Jandameriei au fost scoși de sub urmărire penală. Decizia de clasare a atras proteste puternice din partea societății civile, dar și a lui Klaus Iohannis. Președintele spune că „trebuie să se facă lumină” și că vinovații trebuie fie trași la răspundere. În plus, Klaus Iohannis spune că evaluarea șefei DIICOT care inițial a clasat dosarul, apoi a revenit asupra deciziei și l-a redeschis, o face altcineva. „Când va veni vorba despre evaluare, atunci o va face altcineva și nu eu”, a precizat președintele.

Klaus Iohannis: Consider că dosarul 10 August este extrem de important pentru noi ca și națiune. Trebuie să se facă lumină. Aceste lucruri le-am mai spus.

Și eu și dumneavoastră și mulți de aici ne-am luptat ani de zile ca să consolidăm o Justiție independentă unde politicienii nu se amestecă în dosare și nu se amestecă în proceduri disciplinare și așa mai departe.

Așa că mă rezum la a spune că e bine că dosarul va fi în continuare cercetat mai în profunzime și am toată încrederea că Justiția își va face treaba, iar la final vom avea o situație clară asupra vinovăției unora, sau nevinovăției altora. Nu fac o vânătoare de vrăjitoare, nu caut vinovați.

Procedural pe mine mă interesează ca vinovații pentru 10 August să fie trași la răspundere.

Când va veni vorba despre evaluare, atunci o va face altcineva și nu eu.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri