Liviu Dragnea, despre plângerea împotriva lui Frans Timmermans: Ne distanțăm de un astfel de demers

Data actualizării: Data publicării:
180301_DRAGNEA TIMMERMANS_PARLAMENT_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că el și PSD se opun unui sistem bazat pe plângeri penale. Dragnea susține că nu este de acord cu demersul de a i se face plângere penală prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

180301_DRAGNEA TIMMERMANS_PARLAMENT_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

„Partidul Social Democrat se distanțează față de astfel de demersuri. Nu cred că trebuie să existe plângeri penale împotriva a doi comisari europeni sau a unor angajați ai instituțiilor europene. Noi, de principiu, ne opunem acestui sistem bazat pe plângeri penale. Asta vrem să schimbăm, să readucem normalitatea în societatea românească. De aceea sper ca subiectul să fie închis cât mai repede pentru a ne concentra pe ceea ce este cu adevărat important”, a declarat Liviu Dragnea, pentru stiripesurse.ro.

Procurorul Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, după o plângere depusă de site-ul Lumea Justiției.

În trecut, o altă plângere penală care a făcut valuri pe scena politică a fost cea depusă de președintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuza de înaltă trădare.

O altă plângere care a făcut valuri este cea împotriva fostului premier Victor Ponta, cel care s-a ales cu dosar penal la DNA Ploiești pentru că ar fi obținut favoruri electorale ca urmare a vizitei lui Tony Blair, în România, în anul 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri