Liviu Dragnea insistă în instanţă pentru dizolvarea PSD şi se foloseşte chiar de propria condamnare

Data publicării:
dragnea-exit-poll-psd-inquamphotos-octav-ganea (1)
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Liviu Dragnea insistă din închisoare ca PSD să fie dizolvat si ca argument folosește exact condamnarea pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. El cere judecătorilor să anuleze și desemnarea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD.

Fostul lider al formațiunii social-democrate s-a lovit deja de refuzul primei instanțe, Tribunalul București, însă a contestat decizia la Curtea de Apel, iar astăzi această instanță trebuie să analizeze solicitarea lui.

Concret, Liviu Dragnea se foloseşte de condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive şi spune că dacă PSD Teleorman a menţinut angajarea celor două femei, angajare care a dus la pedepsirea sa, înseamnă că şi PSD Teleorman a participat, de fapt, la infracţiunea pentru care el a fost închis. În plus, el adaugă că dacă PSD Teleorman a greşit, tot partidul a greşit.

Dragnea susţine că PSD Teleorman a cauzat un prejudiciu Direcţiei pentru Protecţia Copilului pentru că le-a ţinut pe cele două angajate în acte şi că, astfel, PSD Teleorman ar trebui dizolvat.

La Congresul la care a fost aleasă Viorica Dăncilă lider al PSD, în locul lui, au participat şi social-democraţi de la Teleorman, ceea ce ar pune sub semnul întrebării validitatea acelui vot, mai susţine Dragnea.

Argumentele lui nu ar avea însă temei, spun avocaţii care explică faptul că prin această cerere Liviu Dragnea îşi arogă drepturi de procuror, deoarece doar un procuror ar putea face o astfel de solicitare în instanţă. Astfel, doar Ministerul Public poate face cerere de dizolvare a unui partid, nu o persoana fizica, indiferent de motivele pe care le invocă, au explciat pentru Digi24 mai mulţi avocaţi.

Plus că există deja un refuz al Trbunalului Bucureşti, care a explicat că nu există temei legal pentru dizolvarea partidului, tocmai pentru că în dosarul de condamnare a lui Dragnea nu s-a constatat că PSD Teleorman a încălcat legea.

Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului București care a respins, în data de 9 august, cererea de intervenţie depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată.

În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii. Concret, Tribunalul București a admis cererea PSD, a încuviinţat modificările de statut şi a respins toate cererile de intervenţie, printre acestea numărându-se şi cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Astfel, apelul a fost formulat la Curtea de Apel București, iar dosarul are drept obiect „partide politice modificări acte constitutive - statut - organe de conducere”.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri