Mărturii în dosarul ANRP. Dosarele nu erau analizate cu atenție, membrii comisiei nu erau pregătiți

Data publicării:
alina bica tot captura

Alina Bica, unul dintre primii suspecţi arestaţi în acest dosar, a cerut să fie eliberată din arest, pe motiv că nu reperezintă un pericol public. Nu a fost singura dorinţă. Le-a cerut judecătorilor să fie atenţi şi la modul în care a fost dusă la audieri.

„A considerat oarecum nepotrivit modul intempestiv în care a fost oprită în trafic și condusă la sediul DNA”, se arată în motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Judecătorii încă se gândesc dacă să o elibereze pe Alina Bica, după ce fosta vicepreşedintă a Autorităţii pentru Restituiri le-a povestit cum se luau hotărârile.

„Mai mulţi colegi din cadrul Ministerului Justiţiei, inclusiv o colegă care a făcut parte din comisie, mi-a spus că trebuie să am încredere în doamna Bica, având în vedere calitatea dânsei de secretar de stat. (...) Eu nu aveam o pregătire specială în ceea ce priveşte aceste dosare şi metodele folosite”, se arată în declarația Oanei Vasilescu fost vicepreşedinte ANRP.

În urma acestei declaraţii, fosta preşedintă a Autorităţii pentru Restituirea Prorpietăţilor a fost şi ea arestată. Nu a colaborat cu anchetatorii şi a încercat să demonstreze că membrii comisiei nu se înţelegeau între ei.

„Menționez că între mine și vicepreședintele Diacomatu era un conflict deschis, nu comunicam. Răspunzând întrebării domnului procuror precizez că nu-mi amintesc detalii despre acest dosar de despăgubire așa încât nu aș putea spune nimic legat de modalitatea de evaluare”, a fost declarația Crinuţei Dumitrean, fost preşedinte ANRP.

Procurorii spun că un om de afaceri a primit o despăgubire cu 60 de milioane de euro în plus faţă de suma pe care o merita, pentru un teren din Bucureşti. Fosta procuroare anti-mafie Alina Bica reprezenta atunci Ministerul Justiţiei în comisia de restituiri. La recomandarea ei, plata a fost aprobată. Procurorii spun că ar fi primit un teren pentru ajutorul ilegal. În această anchetă, oamenii legii vor să aresteze şi doi parlamentari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri