Ministrul Justiției anunță când va fi gata proiectul pentru desființarea secției speciale. Ce se întâmplă cu dosarele de la SIIJ

Data actualizării: Data publicării:
audiere-catalin-predoiu-inquam-ganea (1)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

De la 1 februarie reîncepe dezbaterea privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție. Proiectul se scrie la Ministerul Justiției, va merge spre avizare la CSM și apoi urmează să ajungă pe masa parlamentarilor pentru dezbatere.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat că specialiștii din minister lucrează la proiectul de lege dorit de Executiv. Documentul va fi gata cel târziu la începutul lunii viitoare.

Am un orizont de timp, nu vreau să o lungim prea mult, sper ca până la 1 februarie să lansăm în dezbatere publică un astfel de proiect”, a spus el.

Cătălin Predoiu a precizat însă că, cel puțin deocamdată, nu s-a stabilit ce se va întâmpla cu cele trei mii de dosare pe care le au acum procurorii de la Secția Specială.

Variantele sunt discutate, sunt fie revenirea la situația anterioară, nu numai DNA, sunt infracțiuni în competența altor parchete, fie varianta unei construcții care să ofere cele două condiții - capacitatea de a lupta cu corupția chiar și în rândul magistraților, pe de altă parte, garanția că acest demers nu se va pronunța într un instrument de presiune”, a adăugat ministrul.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri