Oameni de afaceri israelieni, răpiți pentru răscumpărare. Un nepot al lui Gigi Becali, suspectat că ar fi membru

Data publicării:
politie digi24-8

Cei care făceau parte din acest grup infracţional aveau acoperire, pentru că victimile erau obligate să semneze contracte de reprezentare în instanţă.

Poliţiştii au aflat în cursul zilei de azi, după ce una din victime a ajuns în faţa lor şi a povestit cum a fost constrânsă să semneze un astfel de contract în valoare de 900.000 de euro.

Azi trebuia să se întâlnească cu ei pentru ultima tranşă.

Poliţiştii au organizat un flagrant, după care au efectuat 18 percheziţii domiciliare, în urma cărora au adus la audieri 15 persoane.

Procurorii DIICOT fac, marţi, 18 percheziţii în Bucureşti şi în localităţile Pantelimon, Voluntari, Măgurele şi Roşu din Ilfov.  

Tolea Ciumac şi unul dintre nepoţii lui Gigi Becali, vizaţi în ancheta DIICOT privind recuperările

Tolea Ciumac şi Mihai Mila, unul dintre nepoţii lui Gigi Becali, condamnat în dosarul de sechestrare al finanţatorului Stelei, sunt vizaţi în ancheta de fapte cu violenţă a procurorilor DIICOT, una dintre victime fiind un medic estetician israelian, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, cei doi se numără printre persoanele aduse la audieri, marţi, în dosarul ce vizează 11 israelieni şi români, membri ai unei grupări specializate în infracţiuni de violenţă - lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj.

În martie 2009, Tolea Ciumac, fost rugbist, de origine moldoveană, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, de magistraţii instanţei supreme, în dosarul în care a fost acuzat de tentativă de omor în urma unui scandal la un bar de noapte din Braşov.

În februarie 2013, Mihai Mila a primit trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane al lui Gigi Becali.

Aceleaşi surse au declarat că, în dosarul instrumentat de DIICOT, patru israelieni au organizat o grupare care urmărea recuperarea de sume de bani, totul făcându-se prin fapte cu violenţă.

În unele cazuri, susţin sursele citate, israelienii cooptau, pentru recuperări de bani, şi români.

În acest dosar vor fi audiaţi şi doi medici esteticieni originari din Israel, unul fiind victimă, iar celălalt, instigator la fapte cu violenţă, au mai spus sursele citate.

Astfel, unul dintre cei doi medici ar fi angajat gruparea pentru a recupera o sumă de bani de la colegul său, context în care acesta a fost victima unor violenţe.

Sursele citate susţin că gruparea folosea, la acţiunile de recuperare, puşti, pistoale şi alte arme şi îşi ameninţau victimele cu moartea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri