Patronul Jiul Petroşani află dacă va fi arestat preventiv.  Alin Simota este acuzat de răpire, şantaj şi cămătărie

Data publicării:
alin simota-1

 

Alin Simota a dezvoltat afaceri atât în domeniul construcţiilor, cât şi în domeniul energetic, câştigând mai multe licitaţii organizate de Consiliul Judeţean. El este consilier local din partea Partidului Naţional Liberal, iar în mandatul 2008-2012 a fost consilier judeţean la Hunedoara.

Potrivit anchetatorilor, Simota ar fi şi liderul unei grupări formate din opt persoane care ar acţiona în principal în judeţul Hunedoara. Gruparea infracţională ar fi fost organizată pe paliere de comandă şi execuţie, fiind suspectată de acte de violenţă, şantaj, cămătărie şi înşelăciune, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT. În vizorul anchetatorilor sunt şi unele nereguli în legătură cu evaziunea fiscală şi emiterea de file cec fără acoperire.

Liderul grupării ar fi, conform anchetei, Alin Simota, care transmitea ordinele către inculpatul Constantin Cristian Litera, care asigura punerea lor în executare. „La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să îşi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii”, se arată în rechizitoriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri