PLUS: Am obținut în instanță confirmarea că Tudorel Toader pregătește OUG pe Codurile penale

Data actualizării: Data publicării:
180215_TUDOREL_TOADER_CONFERINTA_001_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

O adresă oficială semnată de un director din Ministerul Justiției arată că „la nivelul secției de specialitate din cadrul Ministerului Justiției există în analiză posibilitatea elaborării unui proiect de act normativ de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală”, se arată într-un comunicat al PLUS.

tudorel toader inquam octav ganea 20190219170735_OGN_4883-01
Ministrul Justiției, Tudorel Toader. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adresa a fost depusă la dosar într-un proces inițiat de PLUS, prin care formațiunea cere suspendarea oricărui demers efectuat de Ministerul Justiției pentru emiterea unor ordonanțe de urgență privind modificarea Codului Penal si a Codului de procedură penală.

La puțin timp după ce a fost scăpat cu ajutorul PSD de moțiunea îndreptată împotriva sa de către parlamentari, ministrul Justiției recunoaște că analizează posibilitatea de a modifica cele două Coduri penale prin ordonanțe de urgență. O astfel de informație confirmă zvonurile potrivit cărora PSD a blocat adoptarea moțiunii îndreptate împotriva lui Tudorel Toader în schimbul promisiunii acestuia de a forța modificarea Codului Penal si a Codului de procedură penală printr-o ordonanță de urgență”, se arată în comunicat ul PLUS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri