Primul termen în dosarul șantajului. Dan Voiculescu este acuzat de complicitate

Data publicării:
voiculescu - 5542873-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei

Actualizare 11.30. Reprezentanţii Ministerului Public au cerut Curţii de Apel Bucureşti, marţi, la primul termen al dosarului de şantaj în care sunt judecaţi Sorin Alexandrescu şi Dan Voiculescu, să fie luată din nou măsura interzicerii de a părăsi ţara în cazul directorului general al Antena TV Group.

Prezent în sala de judecată, avocatul lui Alexandrescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut respingerea solicitării venite din partea procurorilor.

Mateuţ a explicat că măsura nu a fost prelungită în cursul urmăririi penale, iar în momentul de faţă clientului său nu i-au fost aduse noi învinuiri.

„Este necesar că existe şi temeiul acestei cereri, să fie identificat, în persoana inculpatului, un comportament negativ. Inculpatul a prezentat constant un comportament pozitiv, având în vedere şi faptul că s-a prezentat la primul termen de judecată”, a spus Mateuţ, în faţa instanţei, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare pe cererea procurorilor şi a stabilit, pe de altă parte, un nou termen al procesului, în 3 decembrie, astfel încât toţi inculpaţii să aibă timp să-şi angajeze un apărător

Actualizare 09.09. Judecătorii ar putea decide amânarea primului termen de jduecată, pentru că sunt depuse mai multe cereri în acest sens. Singurul care are obligația de a se prezenta în fața completului este Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group, aflat în prima fază în stare de arest preventiv, și cărora judecătorii i-au impus această obligație când au decis că va fi cercetat în libertate.

În acest dosar este anchetat şi directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, cercetat pentru că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS-RDS.

Avocaţii lui Dan Voiculescu susţin că probele pe care anchetatorii le au, adică interceptările telefonice, nu pot dovedi vinovăţia persoanelor acuzate.

Până acum, fondatul grupului Intact a susţinut că întregul dosar reprezintă o răzbunare politică.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în acest dosar la începutul lunii octombrie.

Din interceptări, susțin procurorii, reiese că Dan Voiculescu dicta politica editorială a trustului Intact.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri