Proces pierdut de Dan Voiculescu

Data publicării:
Dan Voiculescu crop - mfax

 

Dan Voiculescu: MediafaxFoto

Decizia a fost luată joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti.

"Respinge ca inadmisibilă acţiunea formulată de reclamantul Voiculescu Dan în contradictoriu cu pârâta Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii", au decis judecătorii.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Inspecţia Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, în urma verificărilor, că dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, a fost repartizat în mod legal completului format din judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au reclamat faptul că repartizarea dosarului la acest complet de judecată nu a fost făcută în mod corect.

Mai mult, Dan Voiculescu a reclamat la CSM de mai multe ori acest aspect, motiv pentru care CSM a sesizat Inspecţia Judiciară să facă verificări, inclusiv cu privire la repartizarea dosarului.

"În urma verificărilor efectuate, prin rezoluţia din 11 august 2014, Inspecţia Judiciară a constatat legalitatea îndeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, având în vedere aplicarea dispoziţiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instanţelor şi Hotărârea nr. 187din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti. Astfel, s-a constatat că este de competenţa colegiului de conducere al instanţei să aprobe, în mod excepţional, schimbarea membrilor completelor de judecată, în cazurile în care, din motive obiective se impune acest demers", arăta CSM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri