Sari la conținut

Procesul ministrului Adriana Petcu nu e "subiect închis", cum spunea L. Dragnea. Dosarul continuă

Instanţa supremă judecă în 2 februarie un nou termen în dosarul dintre Agenţia Naţională de Integritate şi noul ministru al Apelor Adriana Petcu. În urmă cu două zile, întrebat în legătură cu acest proces al Adrianei Petcu, Liviu Dragnea declara că subiectul este închis, aceasta având o decizie defintivă şi irevocabilă.

adriana petcu - 170104_AUDIERI_CABINET_GRINDEANU_63_INQUAM

FOTO: INQUAM

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în 8 decembrie 2014, că Adriana Petcu, atunci director în cadul Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, judeţul Buzău, a fost în conflict de interese de natură penală.

În 9 decembrie 2014, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a transmis că Adriana Petcu este în incompatibilitate cu funcţia.

”În exerciţiul funcţiei de director, PETCU ADRIANA a semnat o adresă transmisă Administraţiei Naţionale «Apele Române» (A.N.A.R.), prin care s-a propus includerea sa în componenţa grupului de lucru al Proiectului «SIGMA FOR WATER - Identificarea problemelor şi măsurilor necesare în vederea analizei posibilităţii de refacere a zonei umede la confluenţa râului Călmăţui cu fluviul Dunărea», în baza căreia persoana evaluată a fost încadrată în funcţia de project officer în cadrul proiectului. Pe perioada de implementare a proiectului, PETCU ADRIANA a obţinut venituri în sumă 27.086 Lei”, se arată în comunicatul ANI de la acea dată.

ANI a sesizat atunci Parchetul Judecătoriei Buzău, care a declinat cauza la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, unde procurorii au clasat dosarul, în 2015, după ce au făcut verificări privind un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Adriana Petcu, stabilind că fapta nu există, scrie News.ro.

În 23 decembrie 2014, Adriana Petcu a contestat la Curtea de Apel Bucureşti raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, cerând anularea acestuia.

Instanţa i-a respins însă solicitarea, în 24 aprilie 2015, apreciind că acţiunea este inadmisibilă.

DECIZIA CURŢII DE APEL AICI

Adriana Petcu a contestat în, în 17 iunie 2015, decizia Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care a început judecarea cauzei un an mai târziu, în 29 iunie 2016. Judecata în acest dosar va continua în 2 februarie 2017.

DOSARUL ÎNREGISTRAT LA INSTANŢA SUPREMĂ AICI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, după ce a prezentat lista membrilor Cabinetului Grindeanu, că Adriana Petcu, propusă ministru al Apelor şi Pădurilor, tocmai a câştigat în justiţie procesul cu ANI, fiind un subiect închis.

"Poate e un amănunt neimportant, dar, totuşi, dacă este o hotărâre definitivă şi irevocabilă, cred că este un subiect închis", a spus Liviu Dragnea, întrebat despre Adriana Petcu care a fost în conflict de interese.

Adriana Petcu a fost director al Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa din 1 martie 2010 şi până miercuri, când a fost învestită ministru al Apelor şi Pădurilor.

Pe aceeași temă