Procurori: Adrian Duicu, președintele CJ Mehedinți, făcea trafic de influență din biroul lui Victor Ponta

Data publicării:
icon 1

Procurorii spun că Adrian Duicu ar fi făcut trafic de influenţă chiar din biroul premierului Victor Ponta. Din dosar reiese că președintele Consiliului Județean Mehedinți a mers la Guvern pentru a susţine promovarea şefului politiei județene Ştefan Ponea într-o funcție de conducere la București.

Potrivit unui SMS interceptat de procurori, Adrian Duicu l-a asigurat pe comisarul Ştefan Ponea că Victor Ponta l-a chemat chiar pe șeful Poliției Române, Petre Tobă, pentru a-l numi în funcţia dorită.

Mai mult, procurorii susțin că la discuțiile din biroul premierului ar fi asistat și ministrul de Interne de atunci, Radu Stroe.

„Mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia”, scria în acel SMS Adrian Ioan Duicu.

Adrian Duicu nu i-ar fi cerut degeaba premierului să-l ajute cu promovarea şefului IPJ Mehedinţi. Potrvit dosarului, Ştefan Ponea, s-ar fi arătat dispus să-l scape basma curată pe şeful județului la Curtea de Apel Craiova, acolo unde acesta avea un proces cu ANI, care îl acuza de conflict de interese. Sora lui Ştefan Ponea era judecator chiar la acea instanţă.

Ca să se asigure ca lucrurile mergeau conform planului, Adrian Duicu îl suna pe şeful IPJ şi folosea un limbaj dublu, mai spun procurorii.

„Duicu Ioan-Adrian: E vreme frumoasă pe acia, nu?... sper să fie frumoasă şi pe acia (...) că nu ştiu nimic.

Ponea Constantin Ștefan: E frumos, o să fie vreme frumoasă.”

Adrian Duicu chiar a fost achitat în primă instanţă în dosarul de la Craiova. Drept răsplată, pe lângă promovare, i-ar fi promis lui Ștefan Ponea și că o ajută pe soția lui să obțină un post de conducere la DNA.

Trafic de influenţă la premier

„Extrem de grav este şi faptul că inculpatul a traficat influenţa sa pe care o are sau cel puţin pretinde că o are la un nivel înalt al statului român, aducând în discuţii cu cumpărătorul de influenţă Ponea pe Primul Ministru al României, secretari şi subsecretari de stat, Ministru de interne sau şeful Poliţiei Române, Petre Tobă. Este neclară activitatea acestor persoane în acest moment procesual, ancheta fiind la început.”

Sursa: dosarul DNA

Ancheta în acest caz a plecat de la interceptările dintr-un alt dosar, deschis în baza Legii Siguranţei Naţionale.

Urzeala tronurilor în biroul premierului

Mâine se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie contestaţia pe care au depus-o avocaţii lui Adrian Duicu. Clientul lor vrea să fie cercetat în libertate. Adrian Duicu se consideră nevinovat, aşa cum îl consideră şi premierul Victor Ponta, care a spus că nu se dezice de el. Ba mai mult, premierul a spus că Adrian Duicu şi toţi ceilalţi preşedinţi de consilii judeţene din partidul său sunt cercetaţi de DNA doar pentru că sunt din judeţe unde PSD-ul stă foarte bine. Întrebat dacă a avut loc o întâlnire între fostul ministru de Interne, Radu Stroe şi chestorul Petre Tobă, premierul a negat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri