Procurorii șefi adjuncți de la DNA, propuși pentru un nou mandat

Data publicării:
dna inq

 

Ministrul Justiției a transmis luni Consiliului Superior al Magistraturii cele două propuneri de reînvestire în funcțiile de procurori șefi adjuncți ai DNA, pentru o perioadă de trei ani, a procurorilor Marius Constantin Iacob și Călin Nistor.

„În desemnarea celor două propuneri ministrul Justiției a avut în vedere rezultatele obținute în perioada primului mandat, experiența profesională și managerială a celor doi cât și îndeplinirea criteriilor de integritate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Conform dispozițiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/ 2004, procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, se mai arată în comunicat.

La începutul lunii aprilie, Klaus Iohannis a anunțat că semnat decretul de numire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al DNA, pentru un nou mandat de trei ani. Președintele spunea atunci că rezultatele DNA sunt „impresionante”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri