Sari la conținut

Procurorii șefi adjuncți de la DNA, propuși pentru un nou mandat

 

Ministrul Justiției a transmis luni Consiliului Superior al Magistraturii cele două propuneri de reînvestire în funcțiile de procurori șefi adjuncți ai DNA, pentru o perioadă de trei ani, a procurorilor Marius Constantin Iacob și Călin Nistor.

„În desemnarea celor două propuneri ministrul Justiției a avut în vedere rezultatele obținute în perioada primului mandat, experiența profesională și managerială a celor doi cât și îndeplinirea criteriilor de integritate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Conform dispozițiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/ 2004, procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, se mai arată în comunicat.

La începutul lunii aprilie, Klaus Iohannis a anunțat că semnat decretul de numire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al DNA, pentru un nou mandat de trei ani. Președintele spunea atunci că rezultatele DNA sunt „impresionante”.