Procurorul din Caracal care nu a permis intrarea în locuința lui Gheorghe Dincă, suspendat de CSM

Data actualizării: Data publicării:
reconstituire crime Caracal
FOTO: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) l-a suspendat din funcție pe procurorul din Cristian Popescu, din Caracal, cel care nu a aprobat intrarea în locuința lui Gheorghe Dincă, suspectul crimelor din Caracal, până la ora 6:00 dimineață, potrivit unui comunicat al CSM.

„În ședința din data de 01.08.2019, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în temeiul art. 52 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, suspendarea din funcție a domnului P.C.O., procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe perioada desfășurării cercetării disciplinare. Secția a apreciat că procedura disciplinară desfăşurată la acest moment faţă de procuror este de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei. Asupra fondului abaterii disciplinare Secția pentru procurori se va pronunța în eventualitatea exercitării acţiunii disciplinare de către Inspecţia Judiciară”, se arată în informarea transmisă de CSM.

Procurorii CSM s-au întrunit, joi, pentru a discuta propunerea inspectorilor judiciari de suspendare a procurorului din Caracal care nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal înainte de ora 6:00.

Secția pentru procurori a CSM a discutat cazul lui Popescu după ce Inspecția Judiciară a anunțat, miercuri, că a început cercetarea disciplinară față de acesta.

Inspecția a propus CSM suspendarea acestuia din funcție până la încheierea cercetării disciplinare.

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, se arată în informarea Inspecției Judiciare.

Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei, să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituție care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri