Rotația cadrelor la șefia Parchetelor. Cei propuși au mai ocupat astfel de funcții

Data publicării:
tiberiu nitu mediafax-1

Fiecare dintre cei şase procurori propuşi la şefia Parchetelor a mai ocupat funcţii de conducere. În ultimii şase ani, Laura Codruţa Kovesi, Codruţ Olaru şi Tiberiu Niţu au deţinut posturi importante în procuratură. Ceilalţi au coordonat diverse instituţii din sistemul judiciar. Este cazul Alinei Bica, fost secretar de stat în ministerul Justiției, sau al lui Bogdan Licu, fost membru CSM. Susţinătorii celor şase candidaţi spun că ei sunt opţiunile cele mai bune. 

Există însă şi voci critice.

„Problema este cum s-au achitat de acele funcții, ce au facut când au fost șefi. Dacă ne gândim la domnul Tiberiu Nițu, care a fost ani de zile prim-procuror general, nu ne amintim să fi făcut ceva”, a spus Monica Macovei.

În urmă cu şase ani, ministrul Monica Macovei a propus-o pe Codruţa Kovesi la conducerea Parchetului General. Acum, fostul şef al justiţiei se opune nominalizării aceleiaşi Codruţa Koveşi la şefia DNA.

Secţia pentru procurori a CSM a apreciat că toţi candidaţii propuşi pot forma o echipă. În favoarea lor stau experienţa şi iniţiativele de modernizare, consideră Consiliul. Procurorii CSM şi-au revizuit părerea şi despre Tiberiu Niţu, cel pe care, iniţial, l-au taxat dur pentru prestaţia de la interviul pentru nominalizare, din noiembrie anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri