Săptămână de foc pentru Laura Codruța Kovesi. Azi trebuie să se prezinte iar la Poliție

Data actualizării: Data publicării:
laura-codruta-kovesi-sectie-anchetare-magistrati-inquamphotos george calin (3)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Începe o săptămână încărcată pentru Laura Codruţa Kovesi. Fostul procuror-şef al DNA trebuie să se prezinte luni dimineaţă la Secţia 18 de poliţie, acolo unde a mai fost și vineri. Prezenţa sa este obligatorie în cadrul măsurii de constrol judiciar dispuse de Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor.

laura codruta kovesi iesire sectia speciala inquam octav ganea ED_20190307185740_ogn_3964
Laura Codruța Kovesi trebuie să se prezinte la Secția 18 de Poliție din București în cadrul măsurii de control judiciar Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

ACTUALIZARE. Laura Codruţa a fost luni dimineaţă pentru a doua oară la Secţia 18 de Poliţie. A fost acolo pentru că este o măsură obligatorie, fosta şefă a DNA fiind pusă sub control judiciar de Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Intrebată de jurnalişti,  Laura Codruţa Kovesi a spus că măsurile luate impotriva sa au ca scop împiedicarea numirii sale la şefia Parchetului European. 


Laura Codruța Kovesi este cercetată pentru mărturie mincinoasă, luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul referitor la extrădarea lui Nicolae Popa, în 2011. Fosta şefă a DNA a contestat măsura, iar o decizie definitivă va fi luată miercuri de instanţa supremă.

Joi este programată a treia rundă de negocieri între reprezentanţii Parlamentului European şi ai Consiliului UE pentru numirea viitorului procuror-şef european. În ciuda anchetei din România, Parlamentul European o susţine în continuare pe Laura Codruţa Kovesi pentru acest post.

Citiți și:  Ce scriu trei mari publicații despre șansele Laurei Codruța Kovesi de a obține șefia Parchetului European

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri