Sari la conținut
News Alert

Sechestru-record pe averea lui Dan Adamescu: 850 de milioane de lei 


Foto: Agerpres

ACTUALIZARE: Procurorii anticorupție au instituit sechestrul pe averea lui Dan Adamescu până la concurența sumei de 857.301.363,37 lei. În acest fel, procurorii vor să recupereze prejudiciul din dosarul Astra Asigurări. 

„La data de 25 martie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au instituit măsura sechestrului asigurător, până la concurența sumei de 857.301.363,37 lei, asupra a

- 435.759.255 de acțiuni, 
- 20.406 părți sociale, 

pe care inculpatul ADAMESCU DAN GRIGORE, om de afaceri, le deține la diferite societăți comerciale. 

Această măsură asigurătorie a fost dispusă de procurorii anticorupție în vederea confiscării speciale și a recuperării pagubei produse prin săvârșirea de către inculpat a infracțiunilor de abuz în serviciu, spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracțiuni).

Inculpatului Adamescu Dan Grigore i-a fost adusa la cunoștință ordonanța privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile Codului de procedură penală”, se arată în comunicatul DNA. 

Dan Adamescu este acuzat de abuz în serviciu în formă calificată, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, iar prejudiciul estimat de anchetatori în acest dosar este de 900 de milioane de lei.

Înainte ca omul de afaceri să ajungă la DNA, procurorii anticorupţie au anunţat că au cerut şi arestarea fiului acestuia. Alexander Adamescu este acuzat de două infracţiuni de dare de mită, într-o anchetă disjunsă dintr-un dosar în care Dan Adamescu a fost condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare. El şi-ar fi ajutat tatăl să-i mituiască pe judecătorii care aveau pe rol dosarele de insolvenţă a mai multor societăţi comerciale.

Citiți și: 
Ce conține dosarul penal al familiei Adamescu
Documente Astra Asigurări, rătăcite de autorități