Sari la conținut

Șefa CNA, Laura Georgescu, este audiată la DNA

Laura Georgescu nu a dorit să facă declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a ajuns în jurul orei 11.45.

Cu aproape o oră înainte, la DNA a venit şi Valentin Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, acesta spunând că a fost chemat de procurori în calitate de martor şi a adus mai multe documente.

Jucan a declarat, la intrarea în DNA, că CNA nu are voie să primească sponsorizări sau donaţii, iar dacă acestea au existat, au fost făcute în mod ilegal. El a precizat că speră ca aceste sponsorizări sau donaţii pentru CNA să nu se fi făcut. Totodată, Jucan a spus că speră ca niciun post de televiziune să nu fi fost favorizat de CNA.

Valentin Jucan a adăugat că dacă CNA doreşte să facă achiziţii, le poate face din bugetul propriu.

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi ceilalţi membri ai CNA au fost chemaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie în urma unei plângeri depuse de deputatul PPDD Liliana Mincă.

Joi şi vineri vor fi audiaţi alţi membri ai CNA, în calitate de martori, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus plângerea în luna iulie, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului.

Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.