Suspectul terorist de la Târgu Secuiesc spune că „atentatul” era o glumă

Data publicării:
beke-1

Principala apărare a lui Beke Istvan în sala de judecată a fost că toate discuțiile pe care acesta le-a avut despre crearea unei bombe sau plănuirea unui atentat terorist n-au fost altceva decât glume, vorbe goale, discuții neserioase. Afirmațiile sunt făcute în contextul în care procurorii DIICOT au prezentat mai multe înregistrări pe care le-au făcut în data de 10 noiembrie, înregistrări din care reiese că Beke Istvan s-a întâlnit cu mai multe persoane, mai mulți membri ai grupării Mișcarea de Tineret „64 de comitate”, iar în acele discuții membrii grupării spuneau clar unde vor să amplaseze bomba, ba chiar mai mult, spuneau că aveau de gând să urmărească parada de 1 Decembrie pentru a găsi momentul cel mai bun pentru detonarea bombei.

Judecătorii au spus că nu îl cred pe Beke Istvan, din prisma faptului că, până la urmă, la percheziții, de la domiciliul lui anchetatorii au ridicat peste 400 de materiale pirotehnice.

Judecătorii mai spun în motivare că faptul în sine, atentatul dejucat, este grav, ținând cont și de ce s-a întâmplat la Paris. Cum pentru o asemenea faptă Beke Istvan riscă până la 25 de ani închisoare, judecătorii consideră că locul lui este în spatele gratiilor, indiferent dacă și-ar fi recunoscut faptele și și-ar fi cerut scuze pentru acestea.

Principalul suspect a anunțat că va depune recurs la decizia judecătorilor, iar acest recurs ar urma să fie judecat în această săptămână.

Citiți și:

Suspect terorist la Târgu Secuiesc | C.T. Popescu: „E ca și cum și-ar face nevoile în sufragerie dl. Beke”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri