T. Toader: Luni îi prezint premierului sesizarea la CCR pe cazul Kovesi

Data actualizării: Data publicării:
colaj tudorel toader kovesi_inquam ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că, luni, îi va prezenta premierului sesizarea pe care o va înainta CCR în urma refuzului președintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

colaj tudorel toader kovesi_inquam ganea
FOTO: Inquam Photos

Preşedintele nu a adus decât argumente politice, nu manageriale. Am vorbit cu doamna premier, i-am prezentat elemente din sesizarea către CCR. Zilele astea finaliez documentul, luni mă întâlnesc cu premierul şi îi voi prezenta sesizarea în amănunt. Sper că Guvernul îşi va asuma sesizarea”, a declarat, miercuri dimineaţă, Tudorel Toader pentru Realitatea TV.

Ministrul Justiţiei a spus că draftul de sesizare este făcut, dar vrea să-l completeze şi cu argumentele aduse de preşedintele Iohannis în refuzul de revocare.

„Doamna Dăncilă este de acord cu sesizarea la CCR”, a mai spus Toader.

În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA;
În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;
Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu;
Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional,

Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, după anunțul șefului statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri