Trei români extrădaţi pentru fraudă informatică sunt judecaţi în Statele Unite

Data publicării:
dollars

În SUA, la New York, a început vineri procesul în care trei români sunt acuzaţi că au păgubit mii de americani cu peste trei milioane de dolari. Reţinuţi anul trecut în România, în luna decembrie, ei riscă pedepse aspre cu închisoarea.

Vineri a avut loc prima înfăţişare a celor trei români în faţa unui tribunal din New York.

Potrivit FBIMircea Cristea (30 de ani), Ion Pieptea (36 de ani) şi Nicolae Simion (37 de ani) făceau parte dintr-o reţea internaţională care a reuşit să înşele clienţii mai multor site-uri de vânzări online. Românii puneau în vânzare maşini de lux, motociclete şi bărci inexistente în realitate şi încasau banii fără să trimită vreodată marfa.

Arestarea lor a făcut parte dintr-o acţiune concertată a autorităţilor din România, Cehia, Marea Britanie şi Canada, la cererea SUA. Şase români şi un albanez au fost reţinuţi în acest dosar în România, în decembrie 2012, doar pentru trei fiind declanşată acţiunea penală.

Potrivit rechizitoriului, Mircea Cristea, Ion Pieptea şi Nicolae Simion au înşelat clienţi ai celor mai vizitate site-uri de vânzări online precum eBayCars.comAutoTrader.com sau CycleTrader.com. Valoarea obiectelor vândute de aceştia varia între 10.000 şi 45.000 de dolari fiecare.

Cei trei pot primi condamnări de până la 20 de ani de închisoare pentru fiecare cap de acuzare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri